JORMA PIIPON KIRJAT

ETUSIVU  KIRJAT  TILAAMINEN  BLOGI  RUNOT  LEHTIARTIKKELIT  GALLERIA


BLOGI
Kirjat 1 - 4
<Blogikirjoitukset vuodelta 2014>   <Blogikirjoitukset vuodelta 2013>
<Blogikirjoitukset vuodelta 2012>    <Blogikirjoitukset vuodelta 2011>
<Blogikirjoitukset vuodelta 2010>   <Blogikirjoitukset vuodelta 2009>

23.04.2022 Venäjän " 1. sotilasoperaatio" Ukrainaan, uutisten kertomana:

1. Sota alkoi vanhalla venäläisellä taktiikalla, joka toppasi heti alkuunsa. Tavoitteena Kiovan piirittäminen, jolloin edettiin pitkässä 60 km jonossa. Jonon alkupäähän Ukraina iski itse ohjautuvilla panssariohjuksilla ja tableteilla ohjattavilla lennokeilla, jotka kantoivat mukanaan "telamiinan" kokoisia pommeja.

2. Alkupään tuhoutunut ja huoltamaton kalusto kiinalaisilla maastoon sopimattomilla renkailla aiheutti myös ajoneuvojen hylkäämisiä. Koko jono pysähtyi 20 km päähän Kiovasta. Polttoaine ja ruokahuolto ei enää toimineet. Kalusto kuitenkin vaatii polttoainetta ja sotilaat ruokaa..

3. Miehistö osoittautui kokemattomaksi, ammattitaidottomaksi ja haluttomaksi lähteä oikeaan taisteluun ja joutua tapettavaksi. Varusmiehille tuli yllätyksenä, että nyt olikin tosi kysymyksessä eikä harjoitus. Jälkeenpäin on osoittautunut, että Venäjän armeija on ottanut aiemmin miehittämiltä alueilta ukrainalaisia 18-20 vuoden ikäisiä siviilejä, ja pakottaneet heidät hyökkäysten etulinjaan "tykin ruuaksi".

4. Arvokasta kalustoa on menetetty sotasaaliina. Huippuna Venäjän nykyaikaisimpia ilmatorjunta ja taistelujen ohjauskeskuksia. Lännelle menetykset ovat "aarreaittoja".

5. Vanhanaikainen salaamattoman viestikaluston käyttö osoittautui kohtalokkaaksi. Ukrainan viestiyksiköt pääsivät Venäjän linjoille paikantamaan sijainnit ja ilmoittamaan vääriä paikantietoja kohteista. Seitsemän kenraalin menetyksien syynä on viestikaluston suojaamattomuus, josta voitiin paikallistaa sijainnit tarkasti kartalla. Koko sodan ajan USA:n vakoilusatelliitit ovat lähettäneet tarkkaa kuvaa Ukrainasta. Niinpä tieto kaikista Venäjän armeijan liikkeistä on nähtävillä reaaliajassa. USA "tiesi" tämän seurannan ansiosta tarkalleen mm milloin Venäjä aloitti hyökkäyksen. Luonnollisesti tiedot välitetään Ukrainan sodanjohdolle. Menestys Kiovan pohjoispuolen laajalla alueella perustuu paljolti, että on oltu oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

6. Valko-Venäjän sotilaat eivät halunneet lähteä Ukrainaan tapettaviksi. Päinvastoin, he innostuivat sabotoimaan Venäjän huoltokuljetuksia, mm rautateillä niin, että ainakin yksi juna putosi kiskoilta.

7. Venäjälle tuli yllätyksenä, että heitä ei otettu vastaan vapauttajina. Vastassa kun oli puolustustahtoinen ammattitaitoisesti johdettu ja nykyaikaisilla aseilla varustettu armeija. Lisäksi kaikki kynnelle kykenevät siviilit saivat käyttöönsä mm rynnäkkökiväärit osallistuen puolustukseen.

8. Nykyaikaisesta Ukrainan aseistuksesta on vastannut käytännössä kaikki länsimaat, joilla on ollut antaa jotakin, tärkeimpinä panssari ja ilmatorunataohjuksia, sinkoja ja kauko-ohjattavia lennokkeja. Suurimmat USA, Britannia, Saksa ja Turkki. Nämä aseet tarvitsevat toimiakseen viestiyhteydet. Kun paikallinen mobiili-verkko osoittautui epäluotettavaksi tuhottujen tukiasemien takia, järjesti Teslan Elon Musk viestisatelliitin näitä varten.

9. Venäjän tappion 1.4.2022 mennessä ovat suuret. Ukrainan pääesikunnan mukaan Venäjän miehitysarmeijan tappiot aamulla olivat seuraavat - hyökkääjiä 17500 (+200), panssarivaunuja 614 (+9), panssaroituja ajoneuvoja 1735 (+12), tykkejä 311 (+6) , raketinheittimiä 96, ilmatorjuntajärjestelmiä 54, lentokoneita 135 (+4 ), helikoptereita 131.

10. Venäjä on perääntynyt Ukrainan sotavoimien saattelemana Kiovan pohjoispuolelta ja lopuilta koko Kiovan pohjoispuoli on vapautettu. Venäjän joukot ovat jättäneet jälkeensä järjetöntä tuhoa, perheiden tavaroiden (kännykät, tietokoneet, viihde-elektroniikka ym arvokas) ryöstelyjä ja siviilien teloituksia. Yhden kaupungin joukkohaudasta löytyi yli 200 ruumista. Yhteensä surmattuja siviilejä on löytynyt yli 400. Ja, kaikkia ei ole vielä edes löydetty. Erikseen täytyy mainita yli 400 lapsen haaveet siitä mikä minusta tulee isona, ovat haihtuivat sodan savuaviin raunioihin.

12. Venäjä on saanut kokea historian suurimman ja joka elämänalueelle ulottuvat pakotteet jättävät Venäjän koko sivistyneen läntisen maailman ulkopuolelle. Niiden vaikutukset tulevat seuraamaan venäläisiä kymmeniä vuosia eteenpäin. Heidät on hylätty fyysisesti ja henkisesti.

13. Koko ihmiskunnan tulevaisuuden ja turvallisuuden kannalta on tärkeä, että sotarikoksiin syyllistyneet (asutuskeskusten tuhoajat, siviilien murhaajat ja ryöstäjät) saadaan kansainväliseen rikostuomioistuimeen Haagiin vastaamaan tekemistään rikoksista.

14. Tällä hetkellä Venäjä valmistautuu hyökkäämään Ita-Ukrainan alueelle. Kun ensin saavat haavansa paikattua pohjoisen epäonnistuneen sotaretken jälkeen. Lisäksi se on määrännyt reservejä palvelukseen.

Ensimmäiset uutiset kertovat, että joukkojen keskityspaikkana olevaan halliin "Ukraina iski voimalla: Tykistön iskun väitetään tuhonneen kymmenittäin venäläisiä sotilasajoneuvoja 80 sotilasta".

<<  SIVUN ALKUUN